Hochkönig

1071 - 1800 m

Sílift:

0
Sikló
0
Hegyi vasút
5
Kabinos
9
Ülős
19
Húzós

Sípálya:

15 km
83 km
52 km
15 km

 

Hochkönig síterepén 150 kilométernyi sípálya áll a síelők rendelkezésére. Modern liftek és számos sípálya gondoskodnak arról, hogy minden tudásszintű síelő jól érezze magát Hochkönig síparadicsomában. Maria Alm síterepén a Sinalco-Bahn helyreállításával, és Dientenben az új hatfős ülős lift (Bürglalmlift) megépülésével megalakult a Königstour nevű körsí. A Königstour 32 km hosszú, a szintkülönbség 700 méter, így ez az alpesi térség leghosszabb körsíje. Aki teljesíti a  körsít, az 5 hegycsúcsot, többek között a Schneeberget (1921 m) is meghódítja. Maria Alm síterepén egyedüálló élményt nyújt a Simmerllift, ahol a kivilágított sípálya különleges szórakozást ígér síelőknek, snowboardosoknak egyaránt (Minden hétfőn, szerdán, csütörtökön 18:30-21:30). Maria Alm, Dienten és Mühlbach között ingyenes síbusz szállítja az utasokat (érvényes síbérlet esetén). Hochkönig síterepe 3 snowboardparkkal (Snowpark Maria Alm, Kings Park Mühlbach, Livingroom Snowpark Hochkeil/Mühlbach) várja a snowboardosokat. A síbérlet a Ski amadé összes síterepére érvényes.

 

 

Hochkönig - Budapest távolsága: 600 km

Hochkönig sípályáit ajánljuk: Családok részére, Haladók részére, Kezdők részére, Középhaladók részére

Szánkópálya: 15 km

Sífutás: 61 km

Snowboard: Funpark, Boxen, Corner, Jumps, Slides

Sport szolgáltatások: Síiskola, Síkölcsönző, Sítároló, Sportbolt

Síelés utáni programok: Esti síelés, Fürdő / uszoda, Jégteke, Korcsolya, Lovasszán, Siklóernyő, Szórakozóhelyek, Téli túraútvonalak

Gyerekeknek: Gyerekpark, Tanulópálya, Varázsszőnyeg

 

Síbérlet árak: Hochkönig

Ártáblázatunkban szereplő síbérlet árak a Schladming-Hauser Kaibling-i lifttársaság hivatalos árai.Utasainknak az oldalunkon előre megvásárolt síbérlet (Ski Amadé) árából: a 3-4 napos felnőtt, diák síbérlet árából 4 Euro, az 5 napos felnőtt, diák síbérlet árából 5 Euro6-7 napos felnőtt, diák síbérlet árából 7 Euro, az 5/7 napos felnőtt, diák síbérlet árából 6 Euro kedvezményt adunk. A gyermek, síbérlet árából nincs kedvezmény.

A síbérlet egész Ski Amadé területére érvényes. A síbérlet  Hauser Kaiblingon váltható ki (útközben), mely a továbbiakban érvényes Hochkönig síterepére is.

 

Korhatárok:

Gyermek: 2000-2009

Diák: 1997-1999

 

 

Kiváltás: Schladming-Hauser Kaibling (nyolcfős ülös lift völgyállomása)

Érvényesség: Hochkönig, Schladming-Dachstein-Tauern, Gastein, Grossarltal, Salzburger Sportwelt (270 sílift, 860 km sípálya).

Kaució: 3 Euro/síbérlet

Hasznos információk:

  • 6 év alatti gyerekeknek szülői kísérettel a síbérlet ingyenes.
  • A gyermek és diák síbérletek kiváltásához fényképes igazolvány szükséges.
  • Csoportok részére: 20 megvásárolt síbérlet után 1 síbérlet ingyenes, ha a síbérletek azonos időpontra szólnak és azonos érvényességűek.

AKCIÓ

 

·         Húsvéti akció: 2016.márc.12-től a szezon végéig legalább az egyik szülő min. 6 napos síbérlet vásárlása esetén a család 15 éven aluli (2000-ben és azután születettek) gyermekei a szülőkkel megegyező érvényességű ingyenes síbérletet kapnak a liftpénztárnál (6-18 nap, kivétel: szezon bérlet). A rokoni kapcsolatot igazolni kell! 

·         Családi akció: A család 3. és további 1997 után született gyermekei legalább az egyik szülő síbérlet vásárlása esetén a szülő síbérletével megegyező érvényességű ingyenes síbérletet kapnak a liftpénztárnál. A rokoni kapcsolatot, ill. hogy a család közös háztartásban él, igazolni kell! Mindkét akciót csak a közös háztartásban élő szülők és gyermekeik vehetik igénybe.